Jesenná tour po severnom Spiši

Jeseň cyklo (2)

Jeseň na severnom Spiši a v Pieninách je obdobím, kedy príroda odhalí svoju najkrajšiu tvár. Farebné stromy, koberce z opadaného lístia a svieži vzduch vytvárajú dokonalú atmosféru pre milovníkov prírody. Počas prechádzok po malebných chodníčkoch, ktoré vedú cez lesy a okolo potokov, si môžete nazbierať šípky, ktoré sú skvelým spoločníkom počas chladných večerov – stačí z nich pripraviť lahodný čaj.

Pieninská príroda
Pieninská príroda

Pestrou krajinou sa môžete prejsť zo Starej Ľubovne do Novej Ľubovne, kde oceníte čarovné prostredie Spišsko-šarišského medzihoria. Cesta tejto pestrej krajiny vás prevedie bukovými a smrekovými lesmi, ktoré v tomto období žiaria farbami. Po približne 8 kilometroch sa dostanete k poľnej saune, kde si môžete dopriať zaslúžený oddych– nevšedný zážitok, ktorý vám umožní relaxovať priamo uprostred prírody. Z tohto miesta sa vám naskytnú krásne pohľady na okolitú prírodu.

Poľná sauna, zdroj: web
Poľná sauna, zdroj: web

Po prehriatí v saune môžete pokračovať ďalších pár kilometrov do Ľubovnianskych kúpeľov, ktoré sú známe svojimi liečivými minerálnymi prameňmi. Tu sa môžete osviežiť a zrelaxovať po celodennom putovaní. Kávu alebo čaj si môžete vychutnať na terase v Hoteli Sorea alebo penzióne Dinda.

Spišsko-šarišské medzihore, Hotel Sorea

Očarujúci pocit vo vás zanechá aj prechádzka Ľubovnianskou vrchovinou. Zo Starej Ľubovne sa vydajte smerom na obec Jarabina a prekutrajte tieto malebné kopce a lesy. Nezabudnite navštíviť maličký kaňón, ktorý vytvaroval potok Malý Lipník – Jarabinský prielom. Ticho, šušťanie potoka, jemný vánok je to pravé jesenné stíšenie sa.

Jarabinský prielom
Obec Jarabina

A ak chcete v tomto očarujúcom prostredí stráviť viac času, Tiny house Freedom SL je ideálnym miestom na ubytovanie. Tento útulný, minimalistický domček vás vtiahne do atmosféry pokoja a umožní vám vychutnať si jedinečnú jesennú noc v prírode. S výhľadom na okolité kopce a so šumom lesa v pozadí zažijete pravý pocit slobody a spojenia s prírodou.

Tiny House Freedom SL, autor: A.Kormanik

Severný Spiš je skutočným klenotom, ktorý v jeseni nadobúda nové, magické farby a prináša zážitky, na ktoré budete dlho spomínať.

Aktuálne články